Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK-Česko-německé vztahy ve výtvarném umě (KGER / 0451)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0451 - VK-Česko-německé vztahy ve výtvarném umě, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Česká předrománská a románská architektura a její vztah k architektuře německé.2. Petr Parléř a jeho stavitelské dílo v Čechách.3. Vztahy německé a české gotické malby.4. Benedikt Rejt, německý architekt doby jagellonské v Čechách.5. Matthias Bernhard Braun a jeho dílo v Čechách.6. Kilian Ignaz Dietzenhofer a jeho dílo v Čechách.7. Die deutschen Romantiker.8. Joseph von Führich.9. Antonín a Josef Mánes.10. Luděk Marold. Ladislav Šaloun. Franz Metzner, Metznerbund.Jan Zrzavý a Johannes Urzidil.

Získané způsobilosti

- schopnost kritické práce s německojazyčnou primární i sekundární literaturou;- schopnost samostatně si zformulovat otázku a interpretovat text; - schopnost interpretovat a zasadit do historického kontextu umělecké dílo;- zlepšení schopnosti argumentovat při diskusích; - zvětšení slovní zásoby v oblasti umění, kultury a historie;- prohloubení schopnosti orientovat se v umění německojazyčné i českojazyčné oblasti;- prohloubení orientace v historickém a kulturním vývoji německojazyčných oblastí;

Požadavky

Aktivní účast na semináři

Garant

M.a. Grit Bertram