Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK-Poetické a Politické.Romantika a tzv. (KGER / 0468)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0468 - VK-Poetické a Politické.Romantika a tzv., Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Historický a sociálněhistorický kontext romantismu a doby předbřeznové.2.Literární reakce na Francouzskou Revoluci 1789 a červencovou revoluci 1830.3.Otázky estetiky - progresivní univerzální poesie4.Otázky estetiky - tendenční poesie5.-6. Das neue Lebensgefühl: Romantismus, doba předbřeznová7.-8. Role ženy v literatuře: romantismus, doba předbeznová9. Náboženství - problémy víry10.-11.literární kritika v romantismu a době předbřeznové12.-14. Konkurenční návrhy: Novalis: Die Christenheit oder Europa, 1799, 1826Heinrich Heine: Die Romantische Schule, 1836

Získané způsobilosti

Prohloubení znalostí literárních a teoretických textů z období romantismu a doby předbřeznové. Budou rozvíjeny komparatistická kompetence, interdisciplinární přístup, kritické problematizování a schopnosti analytického a syntetického myšlení.

Požadavky

Aktivní účast na semináři a soustavná příprava na něj, přednesení referátu k jednomu z okruhů (případně vypracování seminární práce k zadanému tématu)

Garant

Dr. Gabriela Brudzynská-Němec