Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německá frazeologie (KGER / 0549)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0549 - Německá frazeologie, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristické znaky a dělení frazémů (idiomy, přísloví, pořekadla atd.)2. Stylistické a komunikativně-pragmatické aspekty použití frazémů v textech3. Frazeologie ve výuce němčiny jako cizího jazyka I4. Frazeologie ve výuce němčiny jako cizího jazyka II5. Frazeologie ve výuce němčiny jako cizího jazyka III6.-9. Prezentace a diskuze vlastních didaktizací

Získané způsobilosti

Studenti získají povědomí o problémech spojených s frazémy z pohledu srovnávací lingvistiky, lexikografie a didaktiky a dále prohloubí svou receptivní a produktivní komunikativní kompetenci v němčině díky tomu, že si osvojí řadu německých ustálených spojení.

Literatura

Bergerová, H. Einführung in die deutsche Phraseologie. Ein Reader, Aufgaben- und Übungsbuch. Ústí nad Labem, 2005. Bergerová, H. Multimediální učební pomůcka k německé frazeologii. Ústí nad Labem, 2007. Burger, Harald. Phraseologie: eine Einführung am Beispiel des Deutschen. Berlin, 2007.

Požadavky

POŽADAVKY NA STUDENTA - pravidelná a aktivní účast na seminářích, splnění všech zadaných úkolů, seminární práce

Garant

doc. Mgr. Hana Bergerová, Ph.D.