Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální dění v NJO (KGER / 0616)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0616 - Aktuální dění v NJO, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Migrace a problémy soužití v multikulturní společnosti.2. Evropská integrace a globalizace.3. Vyrovnání se s totalitními režimy ve vlastní historii.4. Politické strany a jejich soupeření.5. Aktuální hospodářský vývoj.6. Východ a západ po znovusjednocení.7. Školství a jeho proměny.8. Současná kulturní tvorba.9. Federalismus.10. Armáda v dnešní německé společnosti.11. Kolektivní identita národa a Euroregia.12. Ochrana životního prostředí.

Získané způsobilosti

- orientace v oblasti německojazyčných masových médií, - - práce s informacemi šířenými masmédii a kritické zacházení s nimi.- schopnost kritické práce s německojazyčnou primární i sekundární literaturou;- schopnost samostatně si zformulovat otázku a interpretovat text; - zlepšení schopnosti argumentovat při diskusích; - zlepšení písemného projevu studentů;- zvětšení slovní zásoby v oblasti historie a kultury;- prohloubení schopnosti orientovat se v geografii německojazyčné oblasti;- získání orientace v historickém a kulturním vývoji německojazyčných oblastí;- prohloubení orientace v reáliích německojazyčné oblasti, - zlepšení schopnosti prezentace svých názorů v diskusi a schopnosti argumentace a vedení diskuse.

Literatura

HLAVAČKA, Milan, VEBER, Václav, POLÍVKA, Miloslav, aj. Dějiny Rakouska, Lidové noviny. Praha, 2002. Internetové stránky. LUSCHER, Renate. Landeskunde Deutschland. Von der Wende bis heute. Aktualisierte Fassung. München, 2006. MÜLLER, Helmuth M. Schlaglichter der deutschen Geschichte, aktuelle Ausgabe der BpB. Bonn, 2007.

Požadavky

Pravidelná účast na výuceVyprovokování a vedení diskuse na jedno aktuální téma, popis události podle vícero pramenů, kritický náhled na téma z vlastní perspektivy a zařazení události do historického nebo kulturního kontextu. Odevzdání eseje na toto téma v písemné podobě.

Garant

Dr.phil. Miroslav Němec