Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k bakalářské práci (KGER / 0618)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0618 - Seminář k bakalářské práci, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Jak postupovat při studiu primární a sekundární literatury včetně internetových zdrojů2. Jak postupovat při zpracovávání primární a sekundární literatury (excerpty, anotace, citáty, prameny)3. Jak obsahově rozvrhnout svou práci ( koncepce / osnova).4. Jak zformulovat hypotézu a jak argumentovat.5. Jak formulovat teze, myšlenky získané v sek. literatuře, vyvozovat závěry.6. Formální náležitosti bakalářské práce (způsob citace, členění, řádkovaní, seznam použité literatury)7. Prezentace koncepce a dílčích výsledků bakalářské práce, řešení vzniklých problémů

Získané způsobilosti

Student/ka získá schopnost pracovat s odbornou literaturou týkající se zvolené problematiky, s běžnými informačními zdroji (klasickými bibliografiemi i elektronickými databázemi) a orientovat se v knihovnách i jejich fondech.

Literatura

DUDEN. Die schriftliche Arbeit. Ein Leitfaden zum Schreiben von Fach-, Seminar- und Abschlussarbeiten in der Schule und beim Studium. Mannheim, 2003. ALT, J.A. Richtig argumentieren. München, 2004. Hanse, J.- Kaiser, L. Literaturrecherche für Germanistik. Berlin, 2003. Starke, G./Zuchewicz, T. Wissenschaftliches Schreiben im Studium von Deutsch als Fremdsprache. Frankfurt, 2003.

Požadavky

- aktivní účast na semináři, splnění všech zadaných úkolů (ústní referát, písemná seminární práce atd.)

Garant

doc. Mgr. Renata Cornejo, Ph.D.