Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současné trendy v didaktice němčiny -KS (KGER / 0914)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0914 - Současné trendy v didaktice němčiny -KS, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Specifické a kombinované řečové dovednosti a jejich rozvoj v hodiných cizího cizího jazyka: překlad, tlumočení, hlasité čtení, diktát. 2 hodSociální formy v cizojazyčném vyučování a učení. 1 hodProjektové vyučování. Tandemové učení. 1hodNová média ve výuce cizích jazyků. 2 hodSpolečný evropský referenční rámec pro výuku Cj. 1 hodRámcové vzdělávací programy. 1 hodInterkulturní komunikace. Inter- / transkulturní učení a výukacizích jazyků. 2 hodRole mateřského jazyka a světa mateřského jazykav cizojazyčném vyučování a učení. 1 hodUčební strategie a techniky v procesu výuky a učení se cizímu jazyku.Další vzdělávání učitelů němčiny jako cizího jazyka v ČR.

Získané způsobilosti

Studující si upevní dosavadní kompetence v oblasti řízení cizojazyčného vyučování-učení, tj. jsou schopni naplánovat, realizovat a evaluovat vyučovací jednotku / hodinu s ohledem na zvolený cíl. Akcentován je komplexní přístup k výuce cizího jazyka, tak jako reflexe vlastní role učitele cizího jazyka.

Požadavky

Pravidelná a aktivní účast na semináříchdílčí úkoly v seminářích (práce s literaturou a zdroji, minireferáty atd.)znalostní testústní zkouška

Garant

prof. PhDr. Marie Maroušková, CSc.

Vyučující

PhDr. Martin Lachout, Ph.D.prof. PhDr. Marie Maroušková, CSc.