Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vývojové tendence v současné liter. NJO (KGER / 2SNL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 2SNL - Vývojové tendence v současné liter. NJO, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Díla oceněná na Leipziger Buchmesse nebo jinou významnou literární cenou v daném roce2. Díla autorů a autorek NJO, kteří získali po r. 2000 Nobelovu cenu za literaturu3. Tendence v současném dramatu na příkladu konkrétního dramatického textu4. Tendence v současné lyrice na příkladu konkrétních lyrických textů5. -6. Pojem "interkulturní literatura" a její prezence v současné literatuře NJO7.-8. Téma NS a Holocaustu v současné literatuře NJO9.-10. Rodinný a autobiografický román v současné literatuře NJO

Získané způsobilosti

Studující se orientuje v současných tendencích prózy, dramatu a lyriky, umí charakterizovat hlavní tendence současné německé, rakouské a švýcarské literatury a pojmenovat případné rozdíly, je schopen interpretovat literární dílo z pohledu aktuálního literárněvědného diskurzu.

Literatura

Kraft, Th. (Hg.). Aufgerissen. Zur Literatur der 90er Jahre. München, 2000. Cornejo, R./ Piontek, S./ Vlasta, S. Aussiger Beiträge 6 (2010). Ústí nad Labem, 2010. ISBN 0.Cornejo, R./ Babka, A./ Vlasta, S. Aussiger Beiträge 8 (2012). Ústí nad Labem, 2012. ISBN 0.Grote, M./ Sandberg, B. Entwicklungen, Kontexte, Grenzgänge. München, 2010. ISBN 0.Bialek, E./ Wolting, M. Erzählen zwischen geschichter Spurensuche und Zeitgenossenschaft. Aufsätze zur neueren deutschen Literatur. Dresden, 2015. ISBN 0.Saalbach, M. Leiden an der Vergangenheit. Bremen, 2013. ISBN 0.Cornejo, R./ Piontek,S./ Sellmer, I./ Vlasta, S. Wie viele Sprachen spricht die Literatur? Deutschsprachige Gegenwartsliteratur aus Mittel- und Osteuropa. Wien, 2014. ISBN 0.Boehringer, M./ Hochreiter, S. Zeitenwende: Österreichische Literatur seit dem Millenium: 2000-2010. Wien, 2011. ISBN 0.

Požadavky

Zápočet: Předpokladem pro udělení zápočtu je ústní referát k aktuálnímu literárnímu dílu, sloužící jako impuls k diskuzi ve skupině, a písemná seminární práce k předem vymezenému tématu v rozsahu 10-15 A4 stran

Garant

doc. Mgr. Renata Cornejo, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Renata Cornejo, Ph.D.