Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkulturní komunikace I (KGER / KIKK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / KIKK1 - Interkulturní komunikace I, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojmy interkulturní komunikace, interkulturalita, multikulturalita a transkulturalita.2. Kulturní šok a sebereflexe - příprava na pobyt v zahraničí.3. Kulturní šok a sebereflexe - problémy po návratu ze zahraničí.4. Zhodnocení pobytu v zahraničí.5. Vyslání do zahraničí spolu s rodinou a problematika uplatnění rodinných členů v zahraničí.6. Dual Career Couples v zahraničí.7. Záchranná služba a interkulturní komunikace.8. Prohlídky měst v podmínkách interkulturality - teorie.9. -11. Příprava na vlastní prohlídku města koncipovanou pro cizince.12. Vyhodnocení prohlídky, doporučení, kritika.13. Shrnutí a výhled (Interkulturní komunikace II)Prezenční studium se bude opírat o výše nastíněný plán, v závěru semestru pak proběhne připravovaná prohlídka města Ústí nad Labem. Při ní bude jeden studující hrát vždy roli průvodce pro cizince, zbylá skupina pak roli cizojazyčného posluchače. Pokud v daném semestru bude mít KGER zahraniční návštěvu, účastníky bude tato návštěva.Distanční studium bude mít k dispozici oporu Interkulturelle Kommunikation a výuka v něm proběhne ve čtyř blocích. Materiály studující obdrží ve formě readeru k jednotlivým lekcích a formou moodlu. Také každý studující distanční formy přednese referát na zadané téma.Studijní opora: HRDLIČKOVÁ, J. (2013): Interkuturelle Kommunikation. Ústí nad Labem: UJEP.

Získané způsobilosti

Studující - umí definovat základní pojmy interkulturní komunikace a orientuje se v její teorii,- rozumí problematice dvojího kulturního šoku,- dokáže analyzovat vlastní pobyt v zahraničí a vyhodnotit jeho úskalí,- umí číst komplexní sekundární literaturu v němčině a na jejím základě nastínit teoretická východiska internacionálního průvodcovství a aplikovat je v praxi.

Požadavky

Zápočet: Podmínkou pro udělení zápočtu je aktivní účast na seminářích, vypracování a přednesení referátu na zadané téma a praktická ukázka interkulturní komunikace na příkladu průvodcovství.

Garant

Mgr. Jana Hrdličková, Ph.D.