Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkulturní lingvistika (KGER / KIKLG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / KIKLG - Interkulturní lingvistika, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Co je to Interkulturní lingvistika?2. Německé stopy v jiných jazycích I3. Německé stopy v jiných jazycích II4. Vliv jiných jazyků na němčinu I5. Vliv jiných jazyků na němčinu II6. Vliv jiných jazyků na němčinu III7. Proměny ve významu slov jako odraz proměn kultur8. Čeština a němčina v kontaktu a kontrastu I9. Čeština a němčina v kontaktu a kontrastu II10. Čeština a němčina v kontaktu a kontrastu IIINa jednu hodinu prezenčního studia je počítáno se dvěma hodinami samostatné práce věnované písemnému vypracování stanovených úkolů a seminární práce (výsledky samostatné práce jsou průběžně kontrolovány pomocí výukové platformy moodle a formou osobních konzultací). Prezenční hodiny jsou zaměřeny na prezentaci výsledků samostudia a diskuzi vybraných problémů pod vedením vyučujícího.Studijní opora: BERGEROVÁ, H. (2014): Interkulturní lingvistika (Metodická příručka). Ústí nad Labem: UJEP.

Získané způsobilosti

Studující- se orientuje v základní problematice a terminologii oboru,- si uvědomuje a dokáže vysvětlit kulturní pozadí vzájemného ovlivňování němčiny a jiných jazyků v diachronním pohledu se zvláštním zřetelem na česko-německý kulturní a jazykový kontakt.

Požadavky

pravidelná a aktivní účast na seminářích, splnění všech zadaných úkolů

Garant

doc. Mgr. Hana Bergerová, Ph.D.