Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikativní kompetence I (KGER / KKOK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / KKOK1 - Komunikativní kompetence I, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předpokládá se zvládnutí lekcí 1-4 učebnice Aspekte B2. V souvislosti s probíranými tématy se procvičují jednotlivé jazykové dovednosti. Průběžně se procvičují gramatické struktury dle učebnice a potřeb studujících a práce se slovníkem.1. Domov, cizina, integrace, interkulturalita2. Jazyk, komunikace, small talk, studium cizích jazyků, konflikty a konfliktní jednání3. Studium, povolání, trh práce4. Soužití a životní styl, mládež, rovnoprávnost, generové aspekty, prevence násilí, bohatství a chudobaV distanční fázi studující samostatně vypracovávají zejména úkoly související se čtením a poslechem s porozuměním a samostatně produkují písemné texty na základě samostudia a pokynů ve studijní opoře, v prezenční fázi se soustředí na ústní produkci, interakci a vyhodnocení textů písemné produkce.Studijní opora: KROVOVÁ, E. (2013): Komunikativní kompetence I. Metodická příručka. Ústí nad Labem: UJEP.

Získané způsobilosti

Studující " zná slovní zásobu a gramatiku v rozsahu vyplývajícím z probíraných témat," rozumí detailně textům se známou tematikou a globálně textům z oblasti jazyka odborného, " umí krátce písemně i ústně shrnout hlavní myšlenky textu z oblasti psaného a mluveného obecného jazyka, " umí napsat neformální dopis/email a motivační dopis," umí použít vhodné jazykové prostředky ke zdvořilostní komunikaci, diskusi, popisu diagramu a sebeprezentaci.

Požadavky

Aktivní účast, plnění úkolů průběžně zadávaných vyučujícím, odevzdání tří písemných úkolů menšího rozsahu (výtah, neformální dopis/email, motivační dopis), úspěšné absolvování zápočtového testu (70%).

Garant

Mgr. Eva Krovová

Vyučující

Carolin-Christine Eckardt, M.A.