Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikativní kompetence I (KGER / KOK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / KOK1 - Komunikativní kompetence I, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předpokládá se zvládnutí lekcí 1-4 učebnice Aspekte B2. V souvislosti s probíranými tématy se procvičují jednotlivé jazykové dovednosti. Průběžně se procvičují gramatické struktury dle učebnice a potřeb studujících a práce se slovníkem.1. Domov, cizina, integrace, interkulturalita2. Jazyk, komunikace, small talk, studium cizích jazyků, konflikty a konfliktní jednání3. Studium, povolání, trh práce4. Soužití a životní styl, mládež, rovnoprávnost, generové aspekty, prevence násilí, bohatství a chudoba

Získané způsobilosti

Studující - zná slovní zásobu a gramatiku v rozsahu vyplývajícím z probíraných témat,- rozumí detailně textům se známou tematikou a globálně textům z oblasti jazyka odborného, - umí krátce písemně i ústně shrnout hlavní myšlenky textu z oblasti psaného a mluveného obecného jazyka, - umí napsat neformální dopis/email a motivační dopis,- umí použít vhodné jazykové prostředky ke zdvořilostní komunikaci, diskusi, popisu diagramu a sebeprezentaci.

Literatura

Ute Koithan / Helen Schmitz / Tanja Sieber / Ralf Sonntag. Aspekte 2 (B2) (Kursbuch+Arbeitsbuch). Klett. Aspekte 2 (B2) - Intensivtrainer. Klett. ISBN 978-3-12-606985-4.Geiger, S. / Dinsel, S. Großes Übungsbuch Deutsch - Grammatik. Hueber-Verlag, 2009. ISBN 9783191017217.Hillreiner, H. Großes Übungsbuch Deutsch / Wortschatz. Ismaning : Hueber, 2011. ISBN 978-3-19-201721-6.Dreyer, H. /Schmitt, R. Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik aktuell. Ismaning: Hueber, 2009. ISBN 978-3-19-307255.Buscha, A. /, Szita, S. Übungsgrammatik Deutsch als Fremdsprache Teil: B-Grammatik : Sprachniveau B1, B2. 2011. ISBN 978-3-941323-10-0.

Požadavky

Aktivní účast - povoleny jsou 2 absence, student se musí předem omluvit. Nedodržení této podmínky je důvodem pro neudělení zápočtu. Plnění úkolů průběžně zadávaných vyučujícíma jejich včeané odevzdávání. Neodevzdání úkolu v termínu je důvode pro neudělení zápočetu. Úspěšné absolvování zápočtového testu (70%).

Garant

Mgr. Eva Krovová

Vyučující

Melanie BruckmannMgr. Lucie Obrová