Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Syntetický seminář literární (KGER / KSLI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / KSLI - Syntetický seminář literární, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní literární kategorie a pojmy, literární hermeneutika2. Lyrické žánry - charakteristika a vývoj3. Epické žánry - charakteristika a vývoj4. Dramatické žánry - charakteristika a vývoj5. Literatura NJO od osvícenství do romantiky6. Literatura NJO od Biedermeieru do realismu7. Literatur NJO od naturalismu do r. 19188. Literatura NJO 1918 - 19459. Literatura NJO od r. 194510. Německojazyčná literatura z Českých zemíV prezenční části studia studující prezentují výsledky svého samostudia a jsou společně diskutovány případné nejasnosti nebo otázky vzniklé pří jejich přípravě. V distanční části probíhající pod odborným vedením vyučujícího prostřednictvím výukové platformy moodle budou studujícím poskytnuty potřebné studijní materiály a zadány dílčí úkoly sloužící k systematické přípravě na SZZ.

Získané způsobilosti

Studující - zná základní literárněvědné pojmy a literární žánry- umí je popsat a charakterizovat jejich vývoj- orientuje se v dějinách literatury NJO a německojazyčné literatuře z Českých zemí- umí používat literárněvědnou terminologii a interpretovat zvolené literární dílo v kulturněhistorického kontextu dané epochy

Požadavky

Udělení zápočtu za - aktivní účast na semináři - plnění průběžných úkolů

Garant

doc. Mgr. Renata Cornejo, Ph.D.