Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK-Dějiny výtv.um.VI-mod.um.19.-20.s. (KHI / 0033)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 0033 - PVK-Dějiny výtv.um.VI-mod.um.19.-20.s., Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studium problémů a témat spojených s moderní vizuální kulturou, jako jsou charakteristické znaky a směry moderního umění a avantgardy, zvl. v Evropě a USA, manifesty, programy, konflikt "starého" a "nového" umění, reprodukovatelnost uměleckých děl, proměnlivý statut umělce a uměleckého díla, umělecké spolky a skupiny, výstavy moderního umění v Praze.postmoderní kritika moderního umění.

Získané způsobilosti

Absolvent kursu by měl zvládnout vyložit středně obtížný odborný text a dokázat analyzovat umělecké dílo s využitím adekvátních teorií a pojmů.

Literatura

Syrový, B. a kol. Architektura svědectví dob. Praha, 1974. H. Belting. Konec dějin umění. Praha, 2000. R. S. Nelson, R. Shiff. Kritické pojmy dejín umenia. Bratislava, 2004. I. F. Walther (ed.). Umění 20. století. Bratislava, 2004. L. Kesner. Vizuální teorie. Praha, 1997.

Požadavky

- POŽADAVKY NA STUDENTA - Orientace v základních problémech výtvarného umění 19. - 20. stol., schopnost porozumět odbornému textu a samostatně s ním pracovat. Zvládnutí teoretických "nástrojů" potřebných pro rozbor a zařazení uměleckého díla.

Garant

PhDr. RNDr. Milan Kreuzzieger, Ph.D.