Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika dějepisu I -2.st. (KHI / 0036)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 0036 - Didaktika dějepisu I -2.st., Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristické znaky DD jako vědní disciplíny2. Vztah mezi historickou vědou a dějepisem3. Psychologie a dějepisné vyučování4. Vývoj dějepisného vyučování na našich školách5. Problematika plánování dějepisného vyučování6. Vzdělávací programy7. Pojetí a funkce učebnice dějepisu8. Komplexní výzkum učebnic dějepisu9. Metody a formy dějepisného vyučování10. Rozvoj myšlení při osvojování nových informací11. Prostředky dějepisného vyučování12. Samostatná práce (formy a metody)13. Využití mezipředmětových vztahů

Získané způsobilosti

Hlubší celková orientace v teoretických problémech disciplíny.

Literatura

Růžičková, J. Didaktické inspirace. Praha, 1997. Kasíková, H. Kooperativní učení, koperativní škola. Praha, 1997. Pasch, M. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha, 1998. Čapek, V. Perspektivy školního dějepisu v evropských zemích a v USA. Praha, 2003. Julínek, S. Základy oborové didaktiky dějepisu. Brno, 1995.

Požadavky

Dostatečná docházka a průběžné plnění zadaných úkolů.

Garant

PhDr. Anna Šerberová, CSc.

Vyučující

PhDr. Anna Šerberová, CSc.