Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář - AR (KHI / 0043)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 0043 - Diplomový seminář - AR, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metodika a technika historické práce. České i evropské normy k úpravě tzv. strojopisných písemností, k formální úpravě závěrečných prací, k bibliografickým citacím a tvorbě rejstříků. Základy rétoriky, komunikační techniky.

Získané způsobilosti

Student se v souhlase s metodologií zvolené historické specializace naučí aplikovat konkrétní výzkumné metody vedoucí ke kritickému rozboru, zhodnocení a interpretaci předmětných pramenů, respektive také k jejich zpřístupňování formou edic. Naučí se prezentovat výsledky svého studia jak v písemné podobě, tak v podobě ústní ( při závěrečné obhajobě) a osvojí si rovněž tzv. měkké dovednosti.

Literatura

Jadwiga Šanderová. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha, 2007. Milan Mikuláštík. Komunikační dovednosti v praxi. Praha, 2003. Josef Bartoš. Metodika a technika historické práce. Praha, 1982. Josef Bartoš. Nauka o historických pramenech. Olomouc, 2005. Zbyněk Vybíral. Psychologie lidské komunikace. Praha, 2000.

Požadavky

Požadavky na studenta. Pravidelná účast na semináři, prezentace výsledků jejich odborné práce

Garant

doc. PhDr. Ludmila Sulitková, CSc.