Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dokumentace hmotných pramenů (KHI / 0045)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 0045 - Dokumentace hmotných pramenů, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Úvod2 Písemný a hmotný pramen3 Kategorie dynamického systému4 Problémy dynamického systému5 Metody studia hmotných pramenů6 Archeologizace a její průběh u staveb, inverzní transformace7 Analýza , deskripce, syntéza8 Interpretace a modelování9 Problémy grafické a fotografické dokumentace10 Geodetické měření11 Stavební měření a ortogonální měření12 Archeologický výzkum13 Metody stavebně historického průzkumu14 Stavebně historický průzkum v praxi

Získané způsobilosti

Cílem semináře je seznámení posluchače s různými metodami dokumentace a studia hmotných pramenů. Umožňuje měření v terénu. Nabízí základní orientaci při provádění archeologických výzkumů a stavebně historických průzkumů. Připravuje posluchače na letní praxi (KHR 0111)

Literatura

D. Třeštík. Češi a dějiny v postmoderním očistci. Praha, 2005. M. Šimana. Geodesie v archeologické praxi. Zprávy Čs. společnosti archeologické. 1971. E. Neustupný. Jednoduchá metoda archeologické analýzy. 1973. E. Neustupný. Nástin archeologické metody. 1986. F. Kašička. Stavebně historický průzkum. Praha, 2002. I. Mucha. Symboly v jednání. Praha, 2000.

Požadavky

Dostatečná docházka a průběžné plnění zadaných úkolů.

Garant

doc. PhDr. František Gabriel, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. František Gabriel, Ph.D.