Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historický seminář II (KHI / 0063)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 0063 - Historický seminář II, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní seminář, konzultace k tématům seminárníchprací2.-3. Návštěva Národního archivu a Ústředního archivuzeměměřictví a katastru v Praze4. Seminář, konzultace k seminárním pracím5.-6. Ukázka metod terénního průzkumu - vyhledávánía zaměření reliktů komunikací, případně jinýchterénních reliktů, povrchový sběr7. Seminář, konzultace k seminárním pracím8.-9. Návštěva pracoviště SOA Litoměřice v Děčíně10. Seminář, konzultace k seminárním pracím11. Seminář - referáty k aktuální literatuře12.-13. Seminář, konzultace k seminárním pracím14. Závěrečná rekapitulace kurzu, kritické zhodnoceníodevzdaných seminárních prací

Získané způsobilosti

Získání potřebných základních znalostí pro sídelně historické studium. V případě zájmu mohou studenti v práci pokračovat volbou tématu bakalářské práce (může být pokračováním, rozšířením tématu seminární práce).

Literatura

Nálevka, V. Kapitoly z dějin studené války I., II. Praha, 1997.

Požadavky

Dostatečná docházka a průběžné plnění zadaných úkolů.

Garant

PhDr. Jaroslav Rokoský, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Jana Englová, CSc.Mgr. Václav Houfekdoc. PhDr. Michaela Hrubá, Ph.D.doc. PhDr. Kristina Kaiserová, CSc.PhDr. Miloslav Krieger, CSc.doc. PhDr. Václav Ledvinka, CSc.doc. PhDr. Zdeněk Radvanovský, CSc.PhDr. Jaroslav Rokoský, Ph.D.doc. PhDr. Tomáš Velímský, CSc.