Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Latina I (KHI / 0074)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 0074 - Latina I, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zvolený přístup vychází z obvyklé dnes vesměs nulové znalosti latiny. V kurzu pro začátečníky volba metod a výběr pomůcek odpovídají potřebě osvojení nejzákladnějších gramatických pravidel. Jako vhodné se nabízí využití dosažených znalostí moderních jazyků. Věnována je pozornost funkci latiny jako opory pro jazykové studium, poukazováno přitom na latinský jazyk jako na prostředek obecného filologického zdokonalování i jako na základ obecné i odborné terminologie. V širším smyslu jako na nástroj rozvíjení formálně logického myšlení.

Získané způsobilosti

Základní orientace v latinských výrazech a jednoduchých větách.

Literatura

Kuťáková, E. - Slabochová, D. Ad fontes: cursus Latinus. Praha, 1999. Kuťáková E., Slabochová D. Gramatické a lexikální minimum k Latině I. Praha, 1997. Latina pro vysoké školy. Praha, 1972. Latinská mluvnice. Praha, 1972. Pražák J. - Novotný F. - Sedláček J. Latinsko-český slovník I, II. Praha, 1975.

Požadavky

Dostatečná docházka a průběžné plnění zadaných úkolů.

Garant

PhDr. Miloslav Krieger, CSc.

Vyučující

PhDr. Miloslav Krieger, CSc.Mgr. David Tomíček, Ph.D.