Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavebně historické průzkumy (KHI / 0134)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 0134 - Stavebně historické průzkumy, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplní předmětu jsou přednášky, které počínají přehledem podkladů pro poznávání počátků a proměn objektů historického původu. Následně budou posluchači podrobněji seznámeni, kde a jak tyto podklady získávat a vyhodnocovat - s archivním průzkumem - a se zhotovováním a formou měřické dokumentace historických objektů (zejména v měřítkách 1:50 a 1:200).Ve 2.polovině cyklu jsou rámcově probírány užívané stupně a druhy stavebně historických průzkumů (SHP), tj.povrchových, hloubkových a speciálních, s podrobnější zastávkou u nejběžněji používaných SHP, jmenovitě urbanistických, standardních a operativních, s ukázkami praktických příkladů.

Získané způsobilosti

Informace o měřické dokumentaci historických objektů a o jejich stavebně historických průzkumech a potřebnýchpodkladech pro jejich realizaci

Literatura

skripta. Historické konstrukce. ČVUT FA. skripta. Stavebně historický průzkum. ČVUT FA.

Požadavky

Dostatečná docházka a průběžné plnění zadaných úkolů.

Garant

Ing. arch. František Kašička, CSc.

Vyučující

PhDr. Martin Ebel, Ph.D.Ing. arch. František Kašička, CSc.