Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK - Letecká válka nad protekt. Čechy (KHI / 0180)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 0180 - PVK - Letecká válka nad protekt. Čechy, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Uvedení do problematiky, vývoj letectva v ČSR, Německu, Velké Británii a USA 1918-1938- Napadení Polska, "podivná válka", letecká bitva o Francii- Bitva o Anglii- Nálety na Londýn- 1941 - rok příprav- Vstup USA do války, konference v Casablance- Nástup A. Harrise do funkce velitele Bomber Command- 1942 - Změna strategie- Německá protiletecká ochrana- 8. americká letecká armáda- Bitva o Porúří- Operace Gomorrha- Evakuace říšských Němců a přemisťování závodů, situace v sudetské župě- Od náletů na Hamburg po začátek bitvy o Berlín

Získané způsobilosti

Student získá širší obraz průběhu druhé světové války a jejích mezníků.

Literatura

Harris A. Bombardéry útočí. Friedrich J. Der Brand. Churchill W. Druhá světová válka. Piekalkiewicz J. Letecká válka 1939-1945. Hastings M. Velitelství bombardovacího letectva.

Garant

doc. Mgr. Martin Veselý, Ph.D.