Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pozdně gotická a renesanční kultura (KHI / 0513)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 0513 - Pozdně gotická a renesanční kultura, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Počátky českého gotického sochařství (dále ČGS);ČGS v první třetině 14. st.;ČGS kolem poloviny 14. st.;ČGS v druhé polovině 14. st.;ČGS v kontextu "mezinárodního gotického slohu", resp. v období "mezinárodní gotiky";ČGS v období "krásného slohu";ČGS v období po "krásném slohu"ČGS v období Husitského hnutí;ČGS v druhé polovině 15. st. - vliv švábského umění;ČGS v období pozdní gotiky;ČGS v na počátku renesance;ČGS v odborné literatuře;ČGS v kontextu středoevropského vývoje;

Získané způsobilosti

Základní orientace ve vývinu gotické plastiky v dané lokalitě, schopnost orientace v odborné literatuře, popřípadě obeznámení s institucemi, které gotická umělecká díla prezentují v dané lokalitě.

Požadavky

Základní orientace v terminologii gotického sochařství, základní orientace ve vývoji gotického sochařství u nás s přihlédnutím k otázce vývoje gotického sochařství v Severozápadních Čechách. Schopnost popsat viděné umělecké dílo, včetně identifikace námětu díla.

Garant

doc. PhDr. Michaela Hrubá, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Michaela Hrubá, Ph.D.