Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK-Dějiny motorismu v českých zemích do (KHI / 0635)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 0635 - PVK-Dějiny motorismu v českých zemích do, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Blázni páchnoucí nejen benzínem (Leonardo, Cugnot, Otto, Benz, Daimler, aj.)2. Automobil objevuje svět, svět objevuje automobil (světový organizovaný motorismus)3. Když se řekne Liebieg? (Vybrané životní osudy pionýrů motorismu)4. Císař pán radši koně aneb radši lipicána, než Benze! (Organizovaný motorismus v Rakousku-Uhersku)5. Motoristická technika do roku 1914 (vývoj, tendence, problémy)6. Sluší autu zelená? (Využití motorismu ve válce 1914-1918)7. Znovu a lépe? Vývoj motorismu v ČSR ve 20. letech8. Čím víc koní, tím lépe! (Motoristické závody nejen v ČSR, jejich typologie a filosofie)9. Velká krise čsl. organizovaného motorismu v 30. letech10. Aerodynamika vs. elegance? (karosářské variace mezi dvěma válkami)11. Motorisací k obraně vlasti! (militarizace motorismu v Evropě)12. Automobil na špalkách, dřevoplyn a okupace (motorismus v Sudetech a Protektorátu Čechy a Morava v letech 1938 - 45)13. Závěrečný vědomostní test

Získané způsobilosti

V rámci kurzu získají posluchači orientaci v mikrohistorii a jejím pojímání na příkladu zvoleného tématu. Kurz je rozšířením základních přednášek českých a obecných dějin. Posluchačům budou prohlubovány znalosti z PVH a dějin výtvarného umění.

Požadavky

Zájem o historii především 20. Století. Zájem o techniku a znalosti sociálních a hospodářských dějin vítanou výhodou.

Garant

Mgr. Milan Rudik