Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Československá nová vlna (KHI / 0643)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / 0643 - Československá nová vlna, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Československo v letech 60tých a okolnosti vzniku tzv. Nové vlny2. Štefan Uher3. Jan Kadár/ Elmar Klos4. Karel Kachyňa5. Miloš Forman6. Evald Schorm7. Pavel Juráček8. Věra Chytilová9. Vojtěch Jasný10. Jan Němec11. Juraj Herz12. Ivan Passer13. Jiří Menzel14. Jaromil Jireš

Získané způsobilosti

Studenti se orientují v československých politických i kulturních dějinách Československa 60. let 20. století. Znají základní odbornou literaturu ke sledovanému období a zásadní filmová díla, s nimiž se seznámí v průběhu kurzu. Prokazují schopnost kritické interpretace filmových snímků a uvědomují si význam a odkaz československé nové vlny. Jsou schopni získané poznatky prezentovat prostřednictvím textu a diskutují o nich.

Literatura

S. PŘÁDNÁ - Z. ŠKAPOVÁ - J. CIESLAR. Démanty všednosti. Český a slovenský film 60. let. Kapitoly o nové vlně. Praha, 2002. A. J. LIEHM . Ostře sledované filmy. Praha, 2001. V. OPĚLA . Český hraný film I- IV (1898 ? 1970). Praha, 2004. J. ŽALMAN. Umlčený film. Kapitoly z bojů o lidskou tvář československého filmu. Praha, 1993.

Požadavky

Docházka (80%), vypracovaná esej, aktivní zapojení do diskusí.

Garant

doc. Mgr. Martin Veselý, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martin Veselý, Ph.D.