Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historický seminář (KHI / K216)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / K216 - Historický seminář, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah bude konkrétně přizpůsoben typu pramenů, jež si studenti vyberou pro zpracování v rámci závěrečné práce. Hlavní důraz bude kladen na stádia každé vědecké práce, počínaje heuristikou a na uplatnění adekvátní metodiky pro vyhodnocení pramene ve všech požadovaných historických a historiografických souvislostech,.

Získané způsobilosti

Osvojení si samostatné, kritické práce s prameny a jejich adekvátní interpretace v širších historických souvislostech.

Literatura

Jadwiga Šanderová. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha, 2005. Umberto Eco. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc, 1997. Miloslav Synek, Helena Sedláčková, Hana Vávrová. Jak psát bakalářské, diplomové, doktorské a jiné písemné práce. Praha, 2006. Milan Mikuláštík. Komunikační dovednost v praxi. Praha, 2003. Milan Mikuláštík. Komunikační dovednost v praxi. Praha, 2003. Josef Bartoš. Metodika a technika historické práce. Olomouc, 1991.

Požadavky

Průběžná komunikace s pedagogem realizovaná prostřednictvím komunikačního fóra. Na základě jeho pokynů bude předmět ukončen písemnou seminární prací.

Garant

doc. PhDr. Ludmila Sulitková, CSc.