Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář I (KHI / KDIS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / KDIS1 - Diplomový seminář I, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy jednotlivých seminářů:1. Úvodní seminář, témata magisterských prací, pozitivní a negativní vzory.2. Specifika magisterské práce, aneb nepíšeme jen pro wikipedii. Porovnání s běžnými internetovými zdroji.3. Myšlenková mapa. Obhajoba koncepce magisterské práce.4. Práce s databází diplomových prací - www.theses.cz. Přednosti a nedostatky prací na obdobná témata.5. Cíle práce. Jejich stanovení, konstrukce, konkretizace a možnosti naplnění.6. Metodologie práce, inspirace a stanovení výzkumného záměru.7. Dotvoření harmonogramu práce.8. Problematika zdrojů práce - literatura, prameny, internetové zdroje.9. Citační norma. Procvičení v praktických dovednostech.10. Formulační dovednosti.11. Argumentační dovednosti.12. Předcházení typickým nedostatkům diplomových prací.13. Evaluační a autoevaluační nástroje.

Získané způsobilosti

Student posílí schopnost prezentovat a obhajovat své pojetí a metodiku zpracování vybraného tématu, schopnost prezentovat dosavadní výsledky své práce a obhajovat je v diskusi, bude připraven na obhajobu diplomové práce před komisí.

Požadavky

Zadaná magisterská práce, účast na semináři, průběžné plnění zadaných úkolů.

Garant

doc. PhDr. Michaela Hrubá, Ph.D.