Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezioborové vztahy dějepisu II (KHI / MVD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / MVD2 - Mezioborové vztahy dějepisu II, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. postavení dějepisu v RVP2. dějepis a biologie3. dějepis a další přírodní vědy4. dějepis a jazyky5. dějepis a zeměpis6. dějepis a výchovy7. dějepis a základy společenských věd8. dějepis a informatika9. dějepis a statistika10. dějepis a programy Kritické myšlení, Face To Face, Zmizelí sousedé ...11. využití mapy v hodinách dějepisu12. využití narativního pramene v hodinách dějepisu13. využití filmové sekvence v hodinách dějepisu14. historické znalosti a dovednosti vzhledem k věku žáků a studentů, otázka návaznosti jednotlivých stupňů výuky dějepisu

Získané způsobilosti

Student dovede vytvořit různé typy materiálů pro praktické užití v hodině (pracovní list, diskusní pavučina, portfolio)Student zná a ovládá různé role učitele při diskusi (moderátor, účastník, zapisovatel, expert).Student umí vytvořit program, který umožňuje koordinovat výuku dějepisu s dalšími vzdělávacími obory.Student popíše zásady tvorby vzdělávacích projektů.

Požadavky

Student připravuje dílčí vystoupení k jednotlivým tématům - v písemné i ústní podobě.Student se účastní diskuse jako moderátor i jako účastník.Student koordinuje svou činnost s ostatními spolužáky.Student bude analyzovat několik vzdělávacích materiálů. Student bude schopen sestavit projekt, ve kterém využije kooperaci několika témat, několika vzdělávacích oborů.

Garant

Mgr. Josef Märc

Vyučující

Mgr. Josef Märc