Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obnova nemovitých památek (KHI / ONP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / ONP - Obnova nemovitých památek, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ztráta autenticity stavebních památek poškozováním jejich hmoty; typy, příčiny, důsledky2. Sanace dřeva I.: typy poškozování, škůdci a houby, nevhodné zásahy3. Sanace dřeva II.: metody a techniky ochrany, údržby a obnovy,4. Sanace dřeva III.: příklady realizací5. Sanace kamenného zdiva: typy poškozování, metody a techniky ochrany, údržby a obnovy6. Sanace cihlového zdiva: typy poškozování, metody a techniky ochrany, údržby a obnovy7. Sanace omítek I. typy omítek, vhodnost a nevhodnost jejich užití, poškozování omítek8. Sanace omítek II. metody a techniky ochrany omítek, jejich údržby a obnovy9. Projektování renovací I.: filozofie údržby a obnovy památek10. Projektování renovací II.: Projektová a předprojektová příprava renovace stavební památky11. Praktické vyhodnocení příčin poškození stavby na příkladu realizované renovace12. Praktické navrhování zásahů do konstrukcí na příkladu realizované renovace13. Odborná terénní exkurze14. Odborná terénní exkurze

Získané způsobilosti

Absolvent získá znalosti umožňující mu analyzovat příčiny poškození stavební památky a vyhodnotit potřebné kroky k její obnově a sanaci. Absolvent má dovednost posoudit projekt sanace předložený k odbornému posouzení z hlediska použitých metod i úplnosti dokumentace.

Požadavky

Student prokáže v písemné seminární práci znalosti a dovednosti při analyzování příčin poškození konstrukce konkrétní stavební památky, navrhne postup vedoucí k odstranění příčin poškození konstrukce a technologii její opravy a rehabilitace.

Garant

Ing. Pavel Šťastný, CSc.

Vyučující

Ing. arch. Vladimír NovákIng. Pavel Šťastný, CSc.