Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teoretické problémy oboru (KHI / TPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / TPO - Teoretické problémy oboru, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní seminář, zadání monografii pro recenzi, příprava itineráře prezentací2. Výběr seminárních témat, zadání prací a příprava itineráře prezentací (na konkrétním tématu budou studenti aplikovat vybrané metodologické přístupy a mezioborové pohledy - historickoantropologický, mikrohistorický, historicko-demografický, historicko-geografický, kulturně historický atd.)3. - 13. Prezentace jednotlivých studentských prací, diskuse, prezentace recenzí (upřesněno dle skladby studentů a vybraných témat)14. Závěrečné zhodnocení semináře a udělení zápočtů

Získané způsobilosti

Studenti a studentky prakticky ověří dosud teoreticky nabyté informace k jednotlivým metodologickým a mezioborovým přístupům ke studiu historie, a to aplikací na konkrétní vybrané téma. Rozvinou schopnost samostatné kritické práce a prezentace zvoleného tématu. Zároveň rozvinou schopnost kritického přístupu k odborné literatuře v rámci přípravy odborné recenze na vybranou monografii.

Požadavky

Účast na výuce, vypracování recenze na vybranou monografii, vypracování seminární práce na vybrané a schválené téma, prezentace práce v semináři.

Garant

doc. PhDr. Michaela Hrubá, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Michaela Hrubá, Ph.D.