Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní aspekty globalizace (KHI / V003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / V003 - Kulturní aspekty globalizace, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tematické okruhy jednotlivých přednášek:1. Nová hra, noví aktéři - změna paradigmatu a kultura,2. Lokální - národní - transnacionální - supranacionální - globální - kosmopolitní,3. Kulturní monopol Západu a globální transformace,4. - 6. Střet kultur nebo kulturní dialog (polylog)?, Střet civilizací.7. - 8. Boj kultur a proměna světového řádu,9. - 10. Multikulturalismus, deteritorializace-reteritorializace, hybridizace kultur,11. - 14. Identita, Kosmopolitní identita a kultura - od interkulturního, multikulturního ke kosmopolitnímu.

Získané způsobilosti

Absolvent kursu ovládá klíčová témata a problémy, které se týkají kulturních aspektů globalizace. Orientuje se v problematice kulturních aspektů globalizace, je schopen přečíst a vysvětlit odborný text a využít kritického studia globalizace v jeho profilovém oboru

Požadavky

Účast na výuce, studium doporučené literatury, vypracování seminární práce. Bude hodnocena schopnost porozumění odbornému textu a samostatně s ním pracovat. Během kursu studenti zpracují seminární práci, která bude prezentována, jejímž cílem je ukázat úroveň samostatné práce, vytvořit si kritický úsudek a využít odborné termíny. pojmy a teorie.