Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Video pro dokumentaci památek (KHI / V013)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / V013 - Video pro dokumentaci památek, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 2. Problematika digitálního videa. Debata nad obsahem kurzu, jednotlivými představami a požadavky studentů. Seznámení s problematikou audiovizuálního díla. Standardní postup pro vytvoření díla.3. - 4. Praktické seznámení se záznamovou technikou (poloprofesionální videokamera, DSLR kamera s možností AV záznamu, stativ aj.). Pořízení pilotních snímků. Práce s osvětlovací technikou. Nasvícení vybrané scény.5. - 6. Software pro editaci videa. Ukázka práce s programem Adobe Premiere Pro, Adobe Premiere Elements, Microsoft Movie Maker. Zvuková složka filmu - základy užití zvuku. Záznam komentáře. Úprava zvuku.7. - 10. Praktické cvičení v terénu. Záznam vybraného artiklu určeného pro další zpracování.11. - 14. Finální střih natočeného materiálu. Softwarové zpracování pořízeného snímku v programu Adobe Premiere Elements (přenos dat do PC, pracovní prostředí, hrubý střih nahrávky, přechody pohybu, efekty, titulky, zvuk, finální export). Závěrečné hodnocení prací studentů.

Získané způsobilosti

Absolventi kurzu jsou schopni zvládat pořízení a následné zpracování audiovizuálního díla. Vzhledem k zaměření kurzu využívají získané informace při dokumentaci hmotného kulturního dědictví. Dosažené znalosti a dovednosti je možné využít nejen v oblasti památkové péče a muzejnictví a to při vizuální dokumentaci památek hmotné povahy. Absolventi kurzu využijí své dovednosti také pro průběžnou dokumentaci a následnou prezentaci výsledků dílčího studijního či vědeckého úkolu.

Požadavky

Účast na výuce, zvládnutí zadaných průběžných úkolů a výstupů. Student představí vlastní soubor fotografií na vybrané téma.

Garant

Mgr. Jan Peer

Vyučující

Mgr. Jan Peer