Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK Specializační blok II. (KHI / V022)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / V022 - PVK Specializační blok II., Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Sledovaná témata:- možnosti prezentace obsahu- práce s textem- práce s dokumentem- práce s historickým pramenem- formy a metody samostatné práce- využití multimediálních prostředků ve výuce dějepisu- mimoškolní formy práce- exkurze- práce s názornými pomůckami- využití mezioborových vztahů- formy spolupráce s odbornými historickýmipracovišti- využití projektu Jeden svět na školách- samostatná tvorba výukových programů

Získané způsobilosti

Posluchači by se měli seznámit s moderními edukačními technologiemi, získat dovednost pracovat se současnými multimediálními vyučovacími prostředky a především je využívat při přípravě a realizaci výukových programů.

Požadavky

Předpokládané aktivity:1. prezentace archivovaných videozáznamů (jsou průběžně doplňovány) vyučovacích hodin dějepisu realizovaných na ZŠ, gymnáziích a SOŠ, jejich analýza a zhodnocení.2. aktivní účast na vyučovacích hodinách dějepisu na ZŠ, G a SOŠ 3. (náslech, zápis, analýza a zhodnocení hodiny učitelem i studenty)4. samostatné vedení vyučovací hodiny nebo její části (konzultace přípravy, její vytvoření, realizace hodiny, analýza, zhodnocení); videozáznam hodiny následně zhodnocen na semináři)5. vytvoření vlastního samostatně zpracovaného výukového programu6. (prezentace standardní - písemná nebo v power-pointu, CD, DVD nahrávce)

Garant

PhDr. Anna Šerberová, CSc.

Vyučující

PhDr. Anna Šerberová, CSc.