Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologická etika -SŠ (KPF / 0027)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / 0027 - Ekologická etika -SŠ, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Povaha současné ekologické krize.2. Důsledky orientace civilizace na průmyslový a ekonomický růst.3. Stěžejní otázky ekologické etiky: vnímání a chápání přírody, lidské postoje a jednání.4. Narušení ekologické stability a jeho důsledky.5. Koexistence přírody a kultury z historického hlediska.6. Ekocentrická etika - etika Země.7. Etika úcty k životu.8. Etika bázně boží.9. Etika vznešeného lidství.10. Hluboká a hlubinná ekologie , ekofeminismus.11. Hypotéza GAIA.12. Systémové teorie v ekologické etice.13. Česká ekologická etika. Výběr legislativy.14. Principy a rozměry udržitelného rozvoje, Agenda 21.

Získané způsobilosti

Student analyzuje stěžejní dopady enviromentální a ekologické krize. Charakterizuje hlavní směry, strategie a představitele ekologické etiky. Zná významné osobnosti a procesy české ekologické etiky. Orientuje se v tematice udržitelného rozvoje.

Literatura

Wilson, E. O. Rozmanitost života. Praha, Lidové noviny. 1995. Kolektiv. Sborník textů z morální ekologie, MŽP. 1998. Kohák, E. Zelená svatozář. Praha, SLON. 1998.

Požadavky

seminární strukturovaná práce

Garant

RNDr. Jaroslava Formanová