Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historická vlastivěda (KPF / 0056)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / 0056 - Historická vlastivěda, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historická vlastivěda, její předmět, vztah k regionálním dějinám a k regionální geografii2. Vývoj a stav historické vlastivědy v 19. a ve 20.století3. Historická vlastivěda a její úloha ve vzdělávání4. Institucionální struktura historických věd v Česku5. Informační zdroje historických věd v Česku6. Institucionální struktura a současný stav knihovnictví7. Institucionální struktura a současný stav archivnictví8. Institucionální struktura a současný stav muzejnictví9. Institucionální struktura a současný stav památkové péče10. Institucionální struktura a současný stav péče o tradiční lidovou kulturu11. Informační zdroje k tématům kulturního dědictví České republiky12. Současný vztah veřejnosti a historické vlastivědy na situaci v regionech Česka

Získané způsobilosti

Student získá schopnost orientace v předmětu a v informačních zdrojích historické vlastivědy. Bude seznámen s možnostmi získané informace aplikovat ve výuce ve škole a v pedagogické nebo v publicistické práci s veřejností.

Literatura

Archivní příručka, Praha. 1965. ČSN ISO 690. Dokumentace - Bibliografické citace. Obsah, forma a struktura. Praha, 1996. Bláhová, M. Historická chronologie.

Požadavky

Předpokladem je řádná účast na výuce, povinné ke zkoušce je zpracovat odborný text z aktuální problematiky historické vlastivědy dle zadaného tématu v rozsahu 3-5 normostran. Po splnění této povinnosti absolvuje student ústní zkoušku s cílem ověřit jeho získané znalosti.

Garant

Mgr. Václav Houfek