Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Novověká filosofie - ZHV (KPF / 0078)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / 0078 - Novověká filosofie - ZHV, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

Sobotka, Znoj, Moural. Dějiny novověké filosofie od Descarta do Hegela. Kratochvíl, Z. Mýtus, filosofie, věda, kapitoly o renesanční filosofii. Bondy, E. Poznámky k dějinám filosofie, sv. 6.

Požadavky

Ústní zkouška, předpokladem k účasti na ní je aktivní účast na semináři formou přečteného referátu.Ústní zkouška má dvě části, které se mohou, ale nemusí odehrát v různých termínech:- první část se bude týkat témat probíraných na semináři (který bude věnován především Spinozovi), formou pohovoru, v němž buď zkoušející položí několik málo "záludných otázek", anebo přijde student s nějakým tématem, které ho zaujalo.- v druhé části student nejprve promluví zhruba 10 minut o tématu, které si sám zvolil (viz Seznam témat), a poté mu bude položena otázka z jiného tématu ze Seznamu. Požadovaný rozsha znalostí ke zkoušce je určen povinnou literaturou.

Garant

doc. Ing. Aleš Havlíček, Ph.D.