Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Srovnávací politologie I (KPF / 0441)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / 0441 - Srovnávací politologie I, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Komparativní politická věda. Komparativní metoda. Hlavní témata komparativních analýz.2. Vládní systémy I. Systémy parlamentní3. Vládní systémy II. Systémy prezidentské4. Vládní systémy III. Systémy poloprezidentské.5. Vládní systémy IV. Vládní systémy v tzv. modelových zemích a v zemích procházejících tranformací.6. Strany a stranické systémy I. Vznik, funkce a typy politických stran.7. Strany a stranické systémy II. Typologie stranických systémů.8. Strany a stranické systémy III. Regionální, extrémní a antisystémové strany.9. Strany a stranické systémy IV. Stranické systémy v tzv. modelových zemích a v zemích procházejících transformací.

Získané způsobilosti

Student by měl získat základní přehled o srovnávací (komaprativní) politické vědě, zejména o vládních a stranických systémech a jejich modelových příkladech.

Požadavky

Ústní pohovor o jednom z probíraných tématických okruhů, znalost přednášek a doporučené literatury

Garant

doc. PhDr. Rudolf Kučera, CSc.

Vyučující

Mgr. Pavel Maškarinec, Ph.D.Mgr. Pavel Maškarinec, Ph.D.