Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Udržitelný rozvoj (KPF / 0452)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / 0452 - Udržitelný rozvoj, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Ekologické krize - limity hospodářského růstu.2. Enviromentální problémy - nadměrná zátěž prostředí.3. Význam ztráty biotopové a druhové diverzity krajiny.4. Hledání alternativních modelů koexistence kultury a přírody.5. Vznik a vývoj celosvětového procesu UR.6. Mezinárodní konference (Summity Země).7. Rozbor zásad a stěžejních principů UR.8. Deklarace o životním prostředí.9. Globální, regionální a lokální Agenda 21.10. Kriteria posuzování implementace UR - ukazatelé UR, ekologická stopa.11. Legislativa a UR v ČR.12. Výchova k UR.13. Výstupy a dopady implementace UR do rozvoje vybraného města - rozbor případové studie.

Získané způsobilosti

Charakterizuje základní principy, strategie a rozměry UROrientuje se v nejdůležitější dokumentaci URMá přehled o alternativních modelech koexistence kultury a přírodyUmí pracovat s kriterii URDokáže navrhnout projekty k motivaci a výchově k URAktualizuje informace o procesu UR

Požadavky

znalostní test, projekt ekologické výchovy

Garant

RNDr. Jaroslava Formanová