Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základní seminář I (KPF / 0537)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / 0537 - Základní seminář I, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-14. seminární četba klasického textu (např. Kantovy Kritiky čistého rozumu)

Získané způsobilosti

Semináře tohoto typu tvoří jádro studia filosofie, studenti v nich získávají jednak důkladnou znalost probíraného klasického textu, jednak a hlavně se učí kritickému myšlení, poučenému čtení a práci s textem a filosofickému myšlení.

Literatura

KANT, I.. Kritika čistého rozumu. Praha, 1997. Heidegger, M. Fenomenologická interpretace Kantovy Kritiky čístého rozumu. Praha, 2004. Patzig, G. Jak jsou možné syntetické soudy a priori. Praha, 2003. KANT, I.. Prolegomena ke každé příští metafyzice. Praha, 1972.

Požadavky

Požadavky k udělení zápočtu:- účast na semináři (tolerována absence do 20%, v odůvodněných případech více)- průběžná příprava na seminář- 1 připravené vystoupení v semináři (obvykle referát obsahu předchozí hodiny, v rozsahu 3-6 minut))- 1krátká písemné práce (1000-1500 slov, tj. asi 3-5 normostránek).

Garant

doc. RNDr. Josef Moural, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Josef Moural, Ph.D.Mgr. Martin Nitsche, Ph.D.