Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK-Čsl. komun. režim v době normalizace (KPF / 0700)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / 0700 - PVK-Čsl. komun. režim v době normalizace, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Proměna a vývoj československého komunistického režimu v letech 1948-1989.2. Povaha režimu v jednotlivých etapách a její typologické určení z hlediska teorie moderních nedemokratických režimů.3. Modifikace v povaze režimu v českých zemích a na Slovensku.4. Vládnoucí elita režimu (Komunisitcká strana Česksolovenska, spřízněné a závislé struktury a organizace)5. Oponenti režimu (Charta 77, Demokratická iniciativa, Mírový klub Johna Lennona atd)6. Liberalizace režimu v letech 1985-1989 a její důsledky.7. Pád režimu.8. Komparace československého komunistického režimu s komunistickými režimy v sousedních zemích.

Získané způsobilosti

Student získá jednak faktické informace o období českolsovenského komunistického režimu a jednak teoretické nástroje k jeho politologické analýze.

Požadavky

Ústně realizovaný a posléze písemně odevzdaný (a to výhradně elektronicky na jancivin@email.cz) cca 15 minutový referát o vybraném aspektu československého komunisitického režimu. Písemný test.

Garant

prof. PhDr. Jiří Kocian, CSc.doc. PhDr. Rudolf Kučera, CSc.

Vyučující

Mgr. Jan Civín