Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK-Teorie moci a vládnutí (KPF / 0770)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / 0770 - PVK-Teorie moci a vládnutí, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Středověké teorie vládnutí, Machiavelli, renesanční teorie, státní rozum a absolutismus,anglická a francouzská cesta, armáda , policie, konkurence států, věčný mír, liberalismus, současné verze neoliberálního vládnutí

Získané způsobilosti

Přehled teorií vládnutí a současné problémy

Literatura

Barry, A., Osborne, T., Rose, N. Foucault and Political Reason. Liberalismus, neo-liberalismus and racionalities of government. London, 1996. Fulka, J. - Barša, P., Michel Foucault. Politika a estetika. Brno, 2005. Pracovní výběr textů z přednášek M. Foucaulta na Coll?ge de France. BECK, U. Riziková společnost. Na cestě k jiné moderně. Praha: Slon, 2004.

Požadavky

Požadavky k udělení atestu:- účast na semináři (tolerována absence do 20%, v odůvodněných případech více)- průběžná příprava na seminář- 1 připravené vystoupení v semináři (obvykle referát obsahu předchozí hodiny, v rozsahu 4-7 minut)

Garant

Mgr. M.A. Jan Charvát, Ph.D.Mgr. Vlasta Christovová, Ph.D.