Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK-Mezinárodní politika (KPF / 0814)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / 0814 - PVK-Mezinárodní politika, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obor a předmět mezinárodních vztahů, základní pojmyAktéři mezinárodních vztahůHistorie mezinárodních vztahůZáklady a zdroje mezinárodního právaMír a válka v mezinárodním právuMezinárodní instituce a organizaceEU jako specifický příklad nadnárodní organizaceMezinárodní bezpečnost: přístupy a konceptyIdealismus a realismus jako rozdílné přístupy k mezinárodním vztahůmNeorealismusKonstruktivismusČeská republika jako aktér mezinárodních vztahůČeská zahraniční politika

Získané způsobilosti

Studenti získají orientaci v aktuálních problémech současného světa a mezinárodní politiky a v přístupech, které se pokouší mezinárodní vztahy analyzovat. Předmět přispěje k lepšímu a hlubšímu chápání aktuálních problémů světové politiky.

Požadavky

Zkouška bude udělena po ověření základních znalostí v oboru mezinárodních vztahů, formou písemného testu případně ústní zkoušky. Ověřeny budou znalosti základních pojmů mezinárodních vztahů a mezinárodního práva, orientace v hlavních současných problémech mezinárodní bezpečnosti a konceptech jejich možných řešení s ohledem na hlavní současné teorie mezinárodních vztahů.

Garant

Mgr. Lukáš Novotný, Dr. Phil.,M.A.

Vyučující

Mgr. Lukáš Novotný, Dr. Phil.,M.A.