Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK-Druhořadé volby (KPF / 0821)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPF / 0821 - PVK-Druhořadé volby, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Představení kurzu a organizace kurzu. Požadavky na ukončení kurzu. Rozdělení témat prezentací a seminárních prací.2. Koncept druhořadých voleb - pojem, teorie, přístupy ve výzkumu.3. Francie4. Itálie5. Německo6. Rakousko7. Velká Británie8. Severské země9. Polsko10. Slovensko11. Česká republika I.12. Česká republika II.13. První termín závěrečného testu.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu dokáží studenti interpretovat koncept druhořadých voleb a specifika voleb do Evropského parlamentu. Dále jsou studenti schopni analyzovat výsledky voleb ve víceúrovňovém uspořádání konkrétních zemí. Studenti dokáží vysvětlit specifika druhořadých voleb (komunální, krajské, senátní, evropské) v prostředí českého politického systému.

Požadavky

Pro úspěšné ukončení kurzu je vyžadováno buď vypracování prezentace, nebo seminární práce, aktivita v semináři a absolvování písemného testu, jehož otázky budou vycházet z obsahu přednášek a z povinné (základní) literatury.

Garant

doc. PhDr. Rudolf Kučera, CSc.

Vyučující

Mgr. Pavel Maškarinec, Ph.D.Mgr. Pavel Maškarinec, Ph.D.