Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Prezentační dovednosti (KCJ / W0061)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / W0061 - VK- Prezentační dovednosti, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teoretický základ prezentačních dovedností.2. Příprava prezentace. Struktura prezentace. Zásady tvorby prezentací.3. Práce s texty odborného zaměření. Grafy, tabulky a diagramy.4. Obraty a vazby typické pro prezentaci. Schopnost improvizace.5. Typy prezentace. Specifika prezentací podle cíle, délky prezentace.6. Strukturování a časový plán prezentace.7. Podpora tvorby prezentace. Využití multimediálních prostředků.8. Řeč těla. Neverbální komunikace při prezentaci.9. Technika mluveného projevu. Rétorika. Vyjadřovací schopnosti.10. Komunikační a prezentační techniky a strategie.11. Dialog. Typy dialogu. Aktivní a pasivní komunikační role. Argumentace.12. Zvládání trémy při prezentaci.13. Realizace prezentace. Řešení obtížných situací při prezentaci. Práce s chybou.14. Práce se zpětnou vazbou. Diskuze po prezentaci. Evaluace prezentace.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- prezentovat svou kvalifikační práci- připravit příspěvek na konferenci- zvládat trému při prezentaci

Literatura

Geraldine, P.&Maier, P. Efektivní studijní dovednosti. Plamínek, J. Komunikace a prezentace: umění mluvit, slyšet a rozumět. Mikuláštík, M. (2010). Komunikační dovednosti v praxi. Praha: Grada. ŠPAČKOVÁ, A. (2009). Moderní rétorika - Jak mluvit k druhým lidem, aby nám naslouchali a rozuměli. Praha: Grada. Medlíková, O. Přesvědčivá prezentace: Špičkové rady, tipy a příklady. Šmajslová Buchtová, B. Rétorika: Vážnost mluveného slova.

Požadavky

účast na cvičeních - 3 povolené absencepříprava na výuku, čtení textů, vytváření prezentací k jednotlivým tématům

Garant

PhDr.Bc. Kateřina Smejkalová, Ph.D.

Vyučující

PhDr.Bc. Kateřina Smejkalová, Ph.D.PhDr. Hana Suchánková, Ph.D.