Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- AJG-II. (KCJ / X0010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / X0010 - VK- AJG-II., Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Nakupování (Shopping)1/ výslovnost2/ budoucí čas3/ podst. jména počitatelná anepočitatelná4/ české mnoho, málo v angličtině2. Cestování (A trip to Stratford)1/ výslovnost2/ vazba going to3/ tázací zájmena who, what, which, otázka na podmět3. Telefonování (A telephone call) I.1/ podmiňovací způsob přítomný2/ I should, could4. Telefonování (A telephone call) II.3/ vazba let me let us + infinitiv bez to4/ nepravidelná slovesa5. Londýn (A visit to London) I.1/ výslovnost staž. tvarů pomocnéhoslovesa have2/ předpřítomný čas prostý6. Londýn (A visit to London) II.3/ složeniny se some, any a no4/ vyjádření českého že?, že ano?, že ne?7. Koníčky (Hobbies)1/ výslovnost koncového -ing2/ tvar na ing, přivl. zájmena samostatná3/ další významy sloves must, may4/ nepravidelná slovesa8. Zaměstnání (Mandy´s first job) I.1/ minulý čas průběhový2/ slovesa netvořící průběhové tvary3/ dva typy vztažných vět9. Zaměstnání (Mandy´s first job) II.4/ must have to5/ nepravidelná slovesa10.Obchodní dům (In a department store)1/ trpný rod2/ zástupné one3/ číslovky thousand, million4/ nepravidelná slovesa12.Restaurace (In a restaurant) I.1/ intonace So do I, Neither do I2/ užívání členů3/ nepravidelné množ. č. podst. jmen12.Restaurace (In a restaurant) II.4/ české Já také, Já také ne v angličtině5/ přídavná jména na -ful, -less, -y13.Opakování (Revision)

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student schopen:-porozumět a použít složitější gramatické struktury v ústním i písemném projevu.

Literatura

KOLLMANOVÁ, L. Angličtina pro samouky, Leda. 1994. MURPHY, R. English Grammar in Use, Cambridge University Press. 1996. SWAN, M. Practical English Usage, Oxford University Press. 1994.

Požadavky

75% účást na seminářích. Kurz končí zápočtem, tomu předchází test na prověření získaných znalostí.

Garant

Mgr. Jaroslav Holas

Vyučující

Mgr. Jaroslav HolasPhDr. Hana Suchánková, Ph.D.