Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahraniční obchod I. (KEK / 0ZAOB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEK / 0ZAOB - Zahraniční obchod I., Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do kurzu vymezení předmětu a jeho metodologie2. Teritoriální a komoditní výzkum zahraničních trhů3. Formy vstupu podniků na zahraniční trhy4. Vývozní obchodní operace - specifika kupní smlouvy5. Dodací podmínky Incoterms 20106. Platební podmínky7. Ceny a financování v mezinárodním obchodě8. Doprava v mezinárodním obchodě9. Zvláštní obchodní operace10. Burzovní a aukční obchody11. Specifika mezinárodního obchodu v Evropské unii12. Ekonomická diplomacie13. Etika a etiketa v mezinárodním obchodu

Získané způsobilosti

Po ukončení kurzu student bude schopen: - popsat úlohu mezinárodního obchodu v obchodní politice a fungování firmy; - vyhodnotit vhodnost a aplikovat základní techniky a nástroje mezinárodního obchodu; - analyzovat, připravit a zrealizovat mezinárodně-obchodní operaci.

Literatura

ICC. (2010). Incoterms 2010. Praha. Zamykalová, M. (2003). Mezinárodní obchodní jednání. Praha. Machková, H., Černohlávková, E. et al. (2010). Mezinárodní obchodní operace. Praha. Svatoš, M. (2009). Zahraniční obchod - teorie a praxe. Praha. http://www.businessinfo.czhttp://www.export.czBeneš, V. (2004). Zahraniční obchod. Praha. Prachař, J. (2004). Zahraniční obchod I. Kunovice. Prachař, J. (2006). Zahraniční obchod II. Kunovice.

Požadavky

Týmová seminární práce (ve dvojici).Formát/rozsah: písemně / 15 normo stran + prezentace / 15-20 minutTermín odevzdání: večer před prezentací do 18:00 elektronicky (AMIS: http://amis.fse.ujep.cz/).Práce, které přijdou po termínu nebo nebudou splňovat náležitosti kladeny na BP/DP nebo nebudou odprezentovány, nebudou hodnoceny, resp. automaticky získávají hodnocení "nezapočteno".Výběr témat elektronicky (AMIS: http://amis.fse.ujep.cz/).Součástí písemné práce je navržení 4 nových témat za každou dvojici, které jsou podle Vás lepší místo zadání (musí být tedy ke stejnému tematickému okruhu).Je potřeba získat 12 bodů z 20.

Garant

Ing. Tomáš Siviček, PhD.