Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční trhy (KEK / AFITR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEK / AFITR - Finanční trhy, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Čistá současná hodnota a procvičování výpočtů na ní založené.2. Charakteristika finančního trhu a jeho regulace3. Riziko, výnos, likvidita.4. Akciová společnost.5. Fundamentální analýza.6. Technická analýza, psychologické teorie.7. Teorie efektivních trhů.8. Trh dluhopisů. Dluhopisy krátkodobé a dlouhodobé.9. Obchodní bankovnictví.10. Investiční a komunální bankovnictví.11. Mezinárodní úvěrový a směnečný trh.12. Mezinárodní devizový trh.13. Derivátový trh.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- vysvětlit úlohu a význam finančních trhů - identifikovat základní finanční jevy ve svém okolí;- analyzovat determinaty cen akcií a dluhopisů;- aktivně používat základní finanční terminologii v diskusi.

Literatura

HLADÍK, R. Trhy cenných papírů (akcie a dluhopisy). Ústí nad Labem, 2012. ISBN 9788086563404.

Požadavky

Docházka na přednášku není povinná, ale je doporučená (není kontrolována nebo do hodnocení započítávána)Hodnocení proběhne standardním způsobem na základě následujících požadavků: Písemný test s 20 otázkami (15 kvíz a, b, c, 5 příkladů). Za každou otázku je 1 bod.Známka bude udělena na základě následujícího klíče:0,1,2 chyby - výborně3,4 chyby - velmi dobře5,6 chyb - dobře 7 a více chyb - nevyhověl

Garant

PhDr. René Hladík, CSc.

Vyučující

PhDr. René Hladík, CSc.