Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční trhy (KEK / PFITR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEK / PFITR - Finanční trhy, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Čistá současná hodnota a procvičování výpočtů na ní založené.2. Charakteristika finančního trhu a jeho regulace3. Riziko, výnos, likvidita.4. Akciová společnost.5. Fundamentální analýza.6. Technická analýza, psychologické teorie.7. Teorie efektivních trhů.8. Trh dluhopisů. Dluhopisy krátkodobé a dlouhodobé.9. Obchodní bankovnictví.10. Investiční a komunální bankovnictví.11. Mezinárodní úvěrový a směnečný trh.12. Mezinárodní devizový trh.13. Derivátový trh.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- vysvětlit úlohu a význam finančních trhů - identifikovat základní finanční jevy ve svém okolí;- analyzovat determinaty cen akcií a dluhopisů;- aktivně používat základní finanční terminologii v diskusi.

Literatura

PAVLÁT, V. Burzy cenných papírů, VŠFS, Praha 2003. MUSÍLEK, P. Trhy cenných papírů, Ekopress, Praha 2002. HLADÍK, R. Trhy cenných papírů, RENECO Ústí n. L. 2007.

Požadavky

Docházka na přednášku není povinná, ale je doporučená (není kontrolována nebo do hodnocení započítávána)Hodnocení proběhne standardním způsobem na základě následujících požadavků: Písemný test s 20 otázkami (15 kvíz a, b, c, 5 příkladů). Za každou otázku je 1 bod.Známka bude udělena na základě následujícího klíče:0,1,2 chyby - výborně3,4 chyby - velmi dobře5,6 chyb - dobře 7 a více chyb - nevyhověl

Garant

PhDr. René Hladík, CSc.

Vyučující

PhDr. René Hladík, CSc.Ing. Jiří Uhman