Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Postavení rozvojových zemí ve SE (KEK / W0023)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEK / W0023 - VK- Postavení rozvojových zemí ve SE, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vznik a obecná charakteristika rozvojových zemí.2. Ekonomický rozvoj RZ - jeho cíle a determinanty.3. Problém industrializace a vývoje zemědělství v RZ.4. Hlavní vývojové tendence rozvojového světa.5. Ekonomický vývoj a problematika vzdělání v rozvojovém světě.6. Základní problémy hospodářství rozvojových zemí.7. Zapojení RZ do mezinárodní dělby práce.8. Transnacionální korporace a jejich vliv na ekonomiku RZ.9. Rozvojové země a globální problémy světa.10. Zadluženost rozvojových zemí.11. Úloha státu v rozvojových zemích.12. Mezinárodní ekonomická spolupráce a mezinárodní integrace RZ.13. Ekonomická spolupráce České republiky s rozvojovými zeměmi.

Literatura

LEHMANNOVÁ, Z. a kol. Aktuální otázky globalizace, VŠE Praha 2003. TODARO, M. P. Economic Development in the Third World, 3rd edition, Longman, New York - London. FOLTÝN, A., HOLUB, J., ORDNUNG, N. Rozvojová ekonomika, VŠE Praha 1997. CIHELKOVÁ, E. a kol. Světová ekonomika - základní nárys a nový vývoj, Praha 1996. BRŮŽEK, A. Světová ekonomika na prahu 21. stolení, edice Podnikání a management, Praha 2003. JONÁŠ, J. Světová ekonomika na přelomu tisíciletí, Management Press, Praha 2000.

Požadavky

Test a prezentace seminární práce

Vyučující

Ing. Josef Suchý, CSc.