Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Výběrový seminář z makroekonomie I. (KEK / W0028)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEK / W0028 - VK- Výběrový seminář z makroekonomie I., Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do Makroekonomie, agregátní nabídka a poptávka.2. Měření národního produktu a důchodu.3. Peníze a bankovnictví.4. Modely makroekonomické rovnováhy, klasický a Keynesiánský model.5. Ekonomický růst.6. Hospodářský cyklus.7. Nezaměstnanost.8. Inflace a Phillipsova křivka.9. Účinek peněz na product a ceny.10. Státní rozpočet11. Role vlády v ekonomice, teorie veřejné volby.12. Mezinárodní obchod a měnové kurzy.13. (14.) Centrálně plánovaná ekonomika a přechod k tržní ekonomice.

Literatura

HOLMAN, R. Ekonomie, Praha, Beck 2006. HLADÍK, R. Ekonomie, RENECO Ústí n. L. 2008. Samuelson, P. A., Nordhaus, W. D. Ekonomie. Svoboda Praha 2007. 1992. Rusmichová, L., Soukup, J. Makroekonomie základní kurs, Melandrium Praha. 2002.

Požadavky

Prezentace práce na vybrané téma

Vyučující

Ing. Josef Suchý, CSc.