Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daně a soc. a zdravotní pojištění (KFU / 1ZADA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / 1ZADA - Daně a soc. a zdravotní pojištění, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1)Český daňový systém (charakteristika, význam, výnos). Daň (definice, funkce).2)Konstrukční prvky daně.3)Pojistné na sociální pojištění u zaměstnanců a OSVČ.4)Pojistné na sociální pojištění u ostatních osob. Souběhy pojistného.5)Daň z příjmů fyzických osob (obecný algoritmus výpočtu daně, konstrukční prvky daně).6)Daň z příjmů fyzických osob (dílčí a samostatné základy daně, výpočet daně).7)Daň z příjmů právnických osob. Úprava výsledku hospodaření na základ daně.8)Daňově uznatelné náklady pro daň z příjmů.9)Selektivní daně ze spotřeby (spotřební daně, ekologické daně, dovozní clo).10)Daň z přidané hodnoty (základní terminologie, daň na výstupu v tuzemsku).11)Daň z přidané hodnoty (plnění vůči členským a nečlenským státům EU). Daň na vstupu.12)Silniční daň.13)Daň z nemovitých věcí. Daň z nabytí nemovitých věcí.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování předmětu budou studenti schopni:- aktivně používat daňovou terminologii;- popsat význam jednotlivých daní a pojistného v systému;- identifikovat ve zdanění oblasti, jejichž využití může vést k daňové optimalizaci;- jednodušších výpočtů všech daní a pojistného.

Literatura

SVÁTKOVÁ, Slavomíra. Česká daňová soustava. Praha: 1. VOX a.s. - Nakladatelství, 2015. ISBN 978-80-87480-36-6. Daňové a pojistné zákony, 2015. VANČUROVÁ, Alena, LÁCHOVÁ, Lenka. Daňový systém ČR 2014. Praha: 1. VOX a.s. - Nakladatelství, 2014. ISBN 978-80-87480-23-6.

Požadavky

Pro studenty opakující předmět:- účast na přednáškách je povinná.Požadavky na ukončení předmětu:- písemný test kombinující otázky s příklady- hodnocení: zápočet neudělen (0 - 50 % bodů); zápočet udělen (51 - 100 % bodů).

Garant

doc. Ing. Slavomíra Svátková, CSc.