Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňové praktikum (KFU / JDPRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / JDPRA - Daňové praktikum, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1)Aktualizace informací z oblasti daní a pojistného na sociální pojištění v tuzemsku.2)Pojistné na sociální pojištění u zaměstnanců a OSVČ.3)Pojistné na sociální pojištění u ostatních osob. Souběhy pojistného.4)Daň z příjmů fyzických osob (zdanění příjmů ze závislé činnosti).5)Daň z příjmů fyzických osob (zdanění ostatních druhů příjmů).6)Daň z příjmů právnických osob. Úprava výsledku hospodaření na základ daně.7)Daňově uznatelné náklady pro daň z příjmů.8)Selektivní daně ze spotřeby (spotřební daně, ekologické daně, dovozní clo).9)Daň z přidané hodnoty (tuzemská plnění).10)Daň z přidané hodnoty (plnění vůči členským a nečlenským státům EU).11)Silniční daň.12)Daň z nemovitých věcí. Daň z nabytí nemovitých věcí.13)Diskuze nad aktuálními tématy z oblasti daní a pojistného v tuzemsku.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování předmětu budou studenti schopni:- výpočtů všech daní a pojistného na střední úrovni obtížnosti;- využívat při výpočtu daní a pojistného optimalizačních prvků;- diskutovat o aktuálních otázkách s daňovými a pojistnými dopady.

Literatura

SVÁTKOVÁ, Slavomíra. Česká daňová soustava. Praha: 1. VOX a.s. - Nakladatelství, 2015. ISBN 978-80-87480-36-6. Daňové a pojistné zákony, 2015. VANČUROVÁ, Alena, LÁCHOVÁ, Lenka. Daňový systém ČR 2014. Praha: 1. VOX a.s. - Nakladatelství, 2014. ISBN 978-80-87480-23-6.

Požadavky

Účast na cvičeních je povinná.Požadavky na ukončení předmětu:- písemný test- hodnocení: zápočet neudělen (0-50 % bodů); zápočet udělen (51-100 % bodů).

Garant

doc. Ing. Slavomíra Svátková, CSc.

Vyučující

Ing. Jana Vodičková